Veckan

Jah då var de Torsdag kväll igen, hur skönt som helst. Veckan har rullat på precis som vanligt, inget ovanligt har hänt. Jag har kört killarna till skolan, åkt och tränat varje dag, kommit hem duschat, ätit och tagit de lugnt innan de har varit dags att hämta dem igen, hem gjort läxor, haft stuffed animal parties med Eric, ätit middag och slutat. Igår efter jobbet åkte jag och Elisabeth till Masago och åt sushi och efter de åkte vi till Dunkin Donut och tog en kaffe. Jag har även bokat mitt flyg hem nu med Cultural Care, kommer flyga hem någon gång mellan den 30 juni- 3 Juli, de som suger lite är att jag inte kommer få reda på mitt flyg förens 6-4 veckor innan de är dags att sluta. Imorgon efter jobbet så ska jag åka till college igen och ta mina sista credits, denna gången blir de Social Media Marketing. Jag och Kira kommer ta samma kurs, men de är även 2 till som ska ta en annan kurs så vi sammåker allihopa. Förhoppningsvis blir de inte allt för hemskt.
 
 
 
 

Harlem

I Lördags eftermiddag efter jag hade suttit på Starbucks så mötte jag upp Kira, Melanie och 2 andra tyskar. Jag och Kira tog oss upp längst 5 ave till Hollister för hon skulle byta en kjol medan de andra gick till några andra affärer. På väg till Time Square där vi skulle mötas upp alla igen så ser jag hur en massa folk står samlade i en ring med en kameran i handen, så vi springer fram för att se vem de är och gissa vem som står där jo Ian McKellen, de är han som spelar Gandolf i sagan om ringen. Snacka om att de gjorde mitt år att jag fick se honom. Vi mötte sedan upp de andra för att äta, vi tänkte gå till Olive Garden men de var en timmes vänte tid och de orkade vi inte vänta på så vi gick till Friday's istället.
Efter lite mat i magen så åkte vi till Elisabeth i Harlem, där vi hade någon slags hemma/förfest. Vi var 8 au pairer i en liten lägenhet så snacka om att de blev varmt där inne, så efter ett tag gick vi upp på taket ett tag för att kyla ner oss lite, och där upp hade man hela city framför sig, så fint.
Senare på kvällen gick jag, Kira och Elisabeth till en bar i Harlem. Vi spelade biljard mot några killar, vi förlorad hela tiden. Sen slutade de med att vi satt ett helt gäng och körde klappramsor och öl nomeneringar. De var en kille i baren som hade en pistol, ni vet så där som man ser i filmer, halva i byxan och resten täckt av tröjan, eftersom ingen annan reagerade på den, kanske inte är så ovanligt där vad vet jag, så brydde vi oss inte heller om de. Eller jo vi brydde oss, just då tyckte vi de var skit coolt, nu i efterhand när man är nykter så känns de inte lika cool längre. Fulla, glad och trött tog vi oss sedan tillbaka till lägenheten.
 
I söndags vaknade vi i en äckligt varm lägenhet, bakis som bara den och helt slut. Eftersom de var så himla fint väder, de var de även på lördagen, så bestämde jag och Kira oss för att gå en sväng. Vi började i Harlem på 119st, började med att gå förbi McDonalds, med lite mat i magen fortsatte vi att vandra neråt mot Central Park och Metropolitan Museum. Vi spenderade 1-2 timmar där inne, de är jättestort och man kan verkligen spendera lång tid där inne men vi var inte intresserade av allt som fanns. Efter lite vandring där inne så satt vi oss på trappan utanför och njöt av vädret, de var solsken och 10+. Vi fortsatte sedan vandringen längst Central Park och ner till butikerna på 5 ave, vi visste inte riktigt vad vi skulle göra, fortfarnade lite bakis så bestämmde vi oss för att avsluta dagen med lite  bio på Time Square. Vi gick alltså från 119st till 42st, så vi fick lite träning.
 
Ian McKellen
 
 
Fina Central Park på Upper East side
 
 
 
 
 

Maaaat

Mat är ju bland de bästa som finns. Idag började jag dagen med grekisk yoghurt, turkey bacon, apelsin juice och super goda blåbärs våfflor. 
Jag gick sedan till tåg stationen, japp ni läste rätt, jag gick. Det är super fint väder idag, solen skiner och de är 8 plus, de tog mig ca 30min att gå dit. När jag kom in till city så gick jag till Macys, skulle titta på tröjor till Calle och Lucas men hittade inga. Nu sitter jag på Starbucks och äter lunch, bagel och en cool lime medan jag väntar på att Kira och 2 anda tjejer ska komma in. Vi ska gå i lite butiker och ikväll ska vi till Harlem på någon typ "fest". Elisabeth har sin pojkväns lägenhet så hon bjöd över oss. Hoppas alla har/får en trevlig helg så hörs vi nästa vecka, bye!

Sportlov

Denna veckan har faktiskt rullat på ganska snabbt även fast killarna har varit hemma.Jag har inte jobbar speciellt många timmar per dag och jag har fått sovmorgon till 10-11 varje dag. I Onsdags kväll mötte jag upp Elisabeth för sushi och efter det kom Ronja och vi gick och satte oss på en bar. Lika så igår så hamnade vi på samma bar och denna gången var Kira med också. De är så mycket roligare att ha en konversation med en amerikansk på en bar än med en svensk, fråga mig inte varför men de är bara så lätta att prata med.
Har inge bilder från veckan så jag slänger upp bilder från förra helgen.
 
 
 
 
 
 
 
 

Hej hopp alla glada!

Igår åkte jag in och mötte upp Hanna, Anna och Annas kompis Emilia som är här och hälsar på. Vädret var inte på topp, kallt och snöblask. Så vi gick och shoppade längst 5ave hela dagen.  På kvällen åkte vi alla hem till Anna, där beställde vi indisk mat och tittade på film.
Idag började vi dagen med brunch på Alice's Tea Cup, väntetid på 1 1/2 h men de va de värt. Sen åkte vi ner till Greenwoch Village. Där vi gick lite vid Hudson River, vi var inne på chelsea market och tittade lite innan vi gick och satte oss på Starbucks ett tag och vilade benen. Vi avslutade dagen med att gå in i några butiker på 34st.
När jag kom hemb lev jag lite chockad då jag möttes av tre hundar istället för en. Vi ska tydligen sitta hundvakt i några dagar åt hennes systers hundar. Denna veckan har killarna sportlov så de bli fullt hus här med ungar och hundar.
 
 
 
 
Jag och Hanna delade på dessa 2 tallrikar. På den första är de sparris, päron, hollandaisesås, scones med lax och pocherade ägg. Och på den andra är de french toast med bär. 
 
 
 
 

Happy Valentine's Day

Då var de Fredag kväll igen då, skönt med helg, ska njuta av denna helgen för nästa vecka så är de sportlov så då kommer killarna vara hemma hela veckan lång. 
Igår blev de självklart en snödag, ja ni vad gjorde jag. Först låg jag och tittade på millitär kanalen med Robbie och sen spelade vi kort, rulla dam och 2 andra spel som han lärde mig war och BS. War handlar bara om att vända upp kort och ha tur så de är skittråkigt. Efter de ville Eric mysa så vi la oss i soffan och tittade på tv och där somnade han på mig. Han måste ju ha varit helt slut efter allt tv tittande och spelande på plattan.
På kvällen hade jag sushi dejt med Elisabeth och efter lite mat åkte vi till dunkin dounts och tog en kaffe. Hennes host mom frågade henne om vi kunde åka förbi CVS och köpa lite godis till hennes barn, men de var inte så lite godis på den listan. Vi gick runt där inne med en kundvagn och plockade på oss allt. Jag köpte även 3 små påsar med choklad hjärtan till killarna som de fick imorse.
 
 
Eric hade mailat detta från skolan till mig. Dear Lisa Happ Valentine's Day Love Eric. Han sa att han valde mig för att han älskar mig så mycket!
 
 

Hawaii

Tjenixen!
Jah då var de Onsdag kväll, jag älskar när veckorna rullar på. De har inte hänt så mycket de senaste dagarna, Måndagen var en vanlig dag, körde killarna till skolan, hade min lediga tid, hämtade upp dem, gjorde läxor, lekte, middag och sen slutade jag, samma sak i går. I dag körde jag ungarna till skolan, hade min lediga tid men idag behövde jag inte hämta dem. I vanliga fall på Onsdagar hämtar jag Robbie vid 3.00, Eric vid 3.35 och sedan tillbaka till skolan #5 för att hämta Brandon, men Robbie skulle stanna kvar idag och Sal hämtade Eric och Dawn plockade upp de andra 2 på vägen hem. Så i stället för att börja vid halv 3 så började jag vid 4.00 idag. Gjorde läxorna och sen satt jag och Robbie och spelade rulla dam. Jag lärde honom det igår och han tyckte de var super coolt att han kunde ett "svenskt" kortspel.
 
Jag hade ju tänkt åka till Hawaii på min resemånad och planen var att göra en Au Pair trip till the big island en vecka, jag har faktiskit bokat den. Men sen idag så ångrade jag mig så nu måste jag avboka den. Jag och Kira har bestämmt oss för att göra Hawaii själva i 2 veckor, så idag bokade jag mitt flyg här ifrån NY till Hawaii. så nu är de bara boende och flyg från Hawaii till LA som saknas sen är allt klart till den resan. Jag och Bea har även bestämmt att i Maj ska vi åka till LA, har inte bestämt någon datum ännu men snart är den också bokad och klar.
 
I natt ska de snöa, och tydligen ska de snöa hela dagen immorgon också, dså de lär väl bli en snödag imorgon. Jag håller tummarna att de inte blir de. 
 
 

New Jersey och Au Pair möte

Efter jobbet i Fredags åkte jag in och mötte upp Anna på Penn Station, vi vandrade sedan upp till Port för att ta bussen till Hanna. Vi släpte av våra saker och åkte och hämtade Elin innan vi körde vidare till Outback Steakhouse där vi åt middag. I lördags åkte vi och en kompis till Hanna som heter Alexandra till Woodbury, de är ett outlet som ligger up state så de tog oss en timme att köra dit. På kvällen åkte jag, Elin och Anna och åt på chipotle och som efterrätt blev det en froyo innan vi tog tåget tillbaka till NY. Igår så skypade jag med Farmor på morgonen för hon var hemma på middag hos familjen så då passade jag på att säga hej. Vid 12.00 kom Elisabeth och hämtade upp mig för vi hade Au Pair möte, bowling. De var skit tråkigt, vi var 8 au pair på min bana och allting gick bara väldigt segt, folk faattade inte att man kastade iväg klotet 2 gånger ch de förstod aldrig när de var deras tur utan gick bara iväg hela tiden. Vi fick i alla fall donuts, pizza och cola så de tryckte vi i oss och sedan åkte vi tillbaka. Jag tog tåget in till city där jag mötte upp Hanna, Anna och Elin, vi gick och shoppade i någon timme innan vi åkte hem igen. 
 
Ni får nöja er med 3 bilder för de är allt jag har från helgen
 
 
 

Bilder från helgen

 
Denna är tagen inne på Macys
 
Herald Square (utanför Macys)
 
Time Square
 
Time Square
 
Time Square
 
Herald Square
 
På bilden ser ni Chrysler 
 
Time Square
 
Time Square
 

Dessa "snöstormar"

Eftersom jag gick och la mig sent i söndags så var jag helt död när klockan ringde klockan 6.00 men då hade jag fått ett sms av min host mom att jag kunde komma upp vid 8.30 för killarna var hemma från skolan pågrund av "snöstorm" igen. Jag reagerade inte ens på att de skulle vara hemma utan ställde nytt alarm och sov 2 timmar till. Sen när jag vakande igen kom jag på att de skulle vara hemma hela dagen, jag gillar verkligen min ensam hemma tid jag får på dagen, men men. Igår hade de skolan igen, så jag kunde åka och träna på förmiddan. Efter jobbet åkte jag och hämtade upp Elisabeth vi åkte och åt sushi i Rockville Center och sedan åkte vi till ett Dunkin Dounts.
Idag visste de inte om killarna skulle ha skola eller inte. De valde att skjuta på skolan i 2 timmar så jag kunde sova 2 timmar längre idag. Så Robbie och Brandon börjar vid 10.15 och Eric vid 11.30. Detta för att de snöade lite i natt/morse och nu så regnar det. 





Söndag och Super Bowl

I söndag vaknade vi upp hos Elin utvilade och redo för Super Bowl. Vi började med att åka till Short Hills Mall. Där åt vi lunch på Cheesecake Factory och självklart blev de en cheesecake till efterrätt. Efter det åkte vi till Livingston Mall. På kvällen åkte vi till en sports bar, Miami Micke, där vi såg matchen. De var Broncos VS The Seahawks och vinnande laget blev The Seahawks. Jag kan ju inte reglerna och jag visste inte vilket lag som var bäst men de var kul i alla fall. Vi köpte wings och en nacho tallrik som vi delade på,  amerikanskt all the way. Vi såg inte sista minuterna för vi skulle med tåget hem. Tåget blev självklart försenat påvägen så jag missade mitt tåg precis. När jag äntligen satt på tåget hem så blev de också försenat så jag var hemma här efter 12 någon gång. Tog en taxi, som jag inte behövde betala för, och sedan var jag hemma här runt 12.30.

 Mango och Key Lime cheesecake 

Wings och Nacho 

 Paus underhållningen i halvlek bestod av att Bruno Mars kommer in och gör ett super framträdande




Lördagen

I lördags åkte jag och Anna in och mötte upp Elin vid Penn, vi traskade upp till Times Square när vi närmar oss HM så ser vi på en av skärmarna, Live från HM Time Square, gissa vem som sitter där inne och skriver autografer och tar kort med massa människor, jo David Beckham. Så vi springer fram till HM, men pågrund av Super Bowl och att han satt där inne så var de fullt med folk så vi trycker oss fram, när vi nästan är framme så hör vi hur folk börjar skrika, 2 min senare kom vi fram till dörren och självklart så hade han ju lämnat då. Fattar ni jag var 2 min ifrån att få se David Beckham och kanske ta ett kort med han. Asså 2 min, 2min! Ni fattar inte hur arg jag var.
Men i alla fall så tryckte vi oss vidare genom allt folk och mötte upp Hanna. De 4 musketörerna var samlade igen, var ett tag sen vi var alla nu. Vi gick ifrån Time Square och vidare uppåt. Vi gick till ett litet diner, ni vet ett sånt där riktigt amerikanskt, där brunchade vi.
Vi åkte sedan ner till Soho där vi gick in i några butiker, vi avlutade kvällen på Whole Foods med lite smoothie från Jamaba Jucie. Jag och Anna följde sedan med Elin hem till Jersey.

När vi brunchade så blev det apelsin Jucie, french toast, ägg, bacon och skinka för mig



Fredagkvällen

I fredags efter jag hade jobbat klart, jobbar till 4.30 på fredagar, så åkte jag in och mötte upp Anna i city. Det var så sjukt mycket folk runt Penn station, både för Super Bowl och för att de var någon Rangers match som spelades. Vi gick in på Macys även där var de smockat med människor. Macys hade ställt upp fotbollsspelare i gången som alla stod och tog kort med. Vi gick sedan och åt på Chipotel (mexikanskt) innan vi vandrade vidare upp till Time Square där vi mötte upp Anna för lite biomys. Denna gången blev det That Awkward Moment. Efter bion åkte jag med Anna hem. 

Eric ville ha på sig mina solglasögon 



Svar på kommentar

Hej Tilda, kul att du läser min blogg. Jag har åkt hit med Cultural Care, kan inte säga om det är den bästa för jag kan inte så mycket om de anda agenturerna. Men jag har inget dåligt att säga om Cultural Care och det är den största organisationen så de finns gott om Au Pairer att umgås med.
Du at helt rätt i att man inte få önska vilken stad man vill komma till, när jag gick igenom processen att välja familj så fick jag matchningar från olika delstater i USA, var av 2 här i New York och de finns många familjer här och i närheten. Så skulle du söka så kommer du säkert få någon matchning här eller i närheten. Jag har kompisar som bor i New Jersey vilket är ett fint ställe att bo i också och de ligger ju granne med NY så det är enkelt att ta sig hit. Jag gick in i en rematch för några månader sen nu och då kunde jag välja att bli matchade med familjer här i New York. Så man kan väl säga att jag hade tur som hamnade här i New York då, jag älskar verkligen denna stad och hade inte velat bo någon annanstans just nu.
Den barn erfarenhet jag hade innan var att jag hade suttit barnvakt, många tror att man måste dagis erfarenhet (vilket är bra) men har du tagit hand om barn genom åren och tycker om det så tycker jag verkligen att du ska åka som Au Pair, ska dock inte ljuga och säga att allt är en dans på rosor men detta har ändå varit de bästa året i mitt liv.
Hoppas att detta inlägg var lite till hjälp, och har du fler frågor så fråga på bara! :)