Nu är du äntligen här, Fredag jag älskar dig!

Hej Hopp! Nu är Fredagen äntligen här, som jag har längtat, men som sagt denna veckan har inte gått fort så att helgen nu är här är toppen. Igår var jag och körde chick boxning, riktigt kul var, kommer verkligen att fortsätta att köra de passet. Och idag blev de ett zumba pass, också ett bra pass men kanske inte något jag gör varje vecka.
Ikväll ska jag åka in och möta upp Anna och Anna, vi ska se på bio. Nu har jag inget mer vettigt att skriva så, hejdå för denna gången.

Långsamma dagar

Måndag, tisdag och onsdag denna veckan har gått så sjukt långsamma. Jag vet inte varför för, dagarna har rullat på som vanligt men av någon anledning så känns 3 dagar som en hel vecka. Nu hoppas jag på att morgon dagen går snabbt förbi och att halva Fredagen också går snabbt förbi så att de blir helg igen.
I måndags var Robbie hemma från skolan, han har fått någon bakterie, virus något i halsen. Så jag satt uppe och tittade på tv med han hela dagen. Jag började även på min läxa som jag måste skicka in om 2 veckor till helgkursen som jag ska ta i slutet av Februari. Igår var de en helt vanlig dag med jobb på morgonen, tvätt, träning och lite slappande på dagen, sen hämta killarna, läxläsning, lekte och sedan middag. På kvällen åkte jag och hämtade upp en ny tjej som heter Ronja som bor i Rockville Center, vi åkte till Starbuck, tog en kaffe och satt bara och pratade om allt möjligt. När jag skulle lämna henne igen så tappade jag bort mig lite, hon kom i Fredags och kan inte stället än och jag känner inte till den delen av Rockville Center alls så de tog nog en extra 30min eller något innan jag släppte av henne hemma.
Idag var jag först på gymmet i en timme, kom hem och fixade med tvätten och åt lunch innan jag åkte till Starbucks och mötte upp en tysk tjej som heter Kira, hon kom hit samma datum som mig så vi satt och tittade på lite saker till resemånaden som vi tänkte göra tillsammans. Idag kom även min väska på posten, jag köpte den för 2 veckor sedan men den fanns inte kvar i svart så de skickade hem en till mig istället. 
 
Brandon klädde ut sig till Stitch igår, Eric spiderman och jag cat in the hat
 
Detta är min nya väska, scarfen ska självklart bort!
 

Brunch och bio,mm

I lördags åkte jag in och mötte upp Hanna, vi gick och brunchade på ett ställe nere i Greenwich Village. Det blev granola med grekisk yoghurt, amerikanska pannakor, ägg och en latte. De blir alltid lite dyrare när man brunchar men det är de värt, särskilt när man få äta världens godaste granola! När vi hade ätit klart så hade de börjat snöa så vi tog en sväng upp till Marc Jacobs innan vi tog oss vidare till Time Square, där vi gick in på HM och tittade lite innan vi gick och såg en bio, Jack Ryan. Vi avslutade dagen med middag på Appelbee's.
Jag hade även lite tid på innan mitt tåg gick så jag gick in på HM och köpte en svart lång kjol, sen hoppade jag på tåget hem.
I dag åkte jag in och mötte upp Bea och hennes föräldrar, jag har varit deras guide.Så vi började i Soho,sen blev de ner till China Town och little italy innan vi tog oss upp till Vapiano där vi käkade. De blev en pasta rätt för min del, pesto e spinaci, har ätit den innan så jag körde säkert för den är riktigt god. Vi åkte sedan upp till Time Square, där vi gick in i Disney butiken och M&M store. De har börjat rigga upp för Super Bowl på Time Square, de höll på att bygga en scene och sen hade de byggt upp en studio. Super Bowl är nästa helg, det är USAs typ största event under året och i år kommer de spela i New Jersey. Efter vi hade varit på Time Square så gick vi till Rockefeller Center och Grand Central. Jag sa sedan hejdå till dem och satte mig på tåget hem, jag fick med mig lite svenskt godis av Beas mamma (tack igen) som jag nu sitter och äter upp.
 
 
 
 

Liten uppdatering från veckan

I tisdags gick ungarna i skolan, jag tränade och sen gjorde jag de vanliga, tvättade, åt lunch och såg något avsnitt eller film. I tisdags började de snöa, så igår blev skolan inställd pågrund av "snöstorm". Jag undrar hur många dagar de kan få ledigt egentligen på ett år pågrund av snö. De var i alla fall väldigt kallt igår -14, så vi höll oss inne hela dagen. Man hade väl kunnat ta sig ut senare på dagen när de blev lite varmare men då var de ingen som ville. Vi tittade på tv, film, de tittade på minecraft videos, spelade och jag satt där brevid och kände efter någon timme att jag bara ville springa upp och ner för gatan några gånger så att jag fick ur mig rastlösheten. Dawn kom hem runt 3.30 så då slutade jag. Jag skypade sedan med Bea, för att göra en lång histora kort, hennes host föräldrar är dumma i huvudet och hon bor inte längre med dom. Så nu håller vi tummarna att hon hittar en ny familj snart. Idag har de varit en vanlig dag, inget speciellt har hänt och om ni har missat det så är de fredag imorgon, wiiiiiiiie! 
 
 
Eric byggde ett pirat skepp igår, en kartong som han gjorde några hål i på sidorna och sedan målade vi den i massa färgor med hans kritor. När de sedan var filmdags kröp han ner i sin lilla låda och satt där hela filmen.
 
Eric skrev denna lappen till mig igår. De står I lave Lesa, vilket då var ett försök till I Love Lisa
 
 
 
 
 

Söndag

I söndags vaknade vi runt 10.00, gick ner och käkade frulle, gjorde oss iordning och sedan begav vi oss in till stan. Där mötte vi upp Hanna och tog oss ner till Soho där vi tittade i lite butiker, jag köpte en väska men den fanns inte kvar i svart så dom skickar den hem till mig istället, jag hoppas att den kommer på fredag. Vi lunchade på Soho park, gick in i några fler butiker innan vi tog oss till Madison Square Garden för att se New York Rangers och lilla Henke. De platser vi hade bokat var inte  de bästa och då la vi ändå 100 dollar, men sen kunde vi flytta ner för de fanns 4 platser lediga och då såg vi super bra. De var riktigt kul att se hockey matchen även om jag inte är et fan av det. Det var liksom allt runt omkring också som gjorde stämmningen bra och såklart att vi fick se Henrik Lundqvist. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag-Lördag

I Fredags på min lediga tid under dagen så, duschade jag, städade killarnas rum, tvättade och vid lunch åkte jag och mötte upp Elisabeth för lite sushi. Efter att jag sedan hade hämtat killarna och deras pappa sedan hämtat dom så slutade jag och tog sedan tåget till Brooklyn där kag mötte upp Anna. vi åt thaimat och sedan gick vi på bio, The Hobbit 2. Jag sov över hos Anna och på Lördagen tog vi sovmorgon, åkte in och gick i Central Park. Vi mötte sedan upp Elin och åkte och hadlade mat innan vi åkte hem till Anna igen som var själv hemma. Vi gjorde Tacos och tittade på film, jag hade även köpt en pumkin pie men den var inte alls god. Vi bokade även biljetter till New York Rangers som vi gick och såg på Söndagen, och vi bestämde några datum när vi kanske ska åka till Boston och Niagarafallen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Martin Luther King

Jah idag var de då Martin Luther King Day och alla har varit lediga. Jag fick sovmorgon till 9.00, jag och Eric gick ut en timme på bakgården och lekte pirater och minecraft. Inne i värmen igen satt vi och spelade, han på sin platta och jag på min mobil, de var något mineraft race car spel som han tyckte var jätteroligt. Robbie och Brandon satt på sina plattor och byggde upp något land på minecraft hela dagen. Vid 3.30 slutade jag och gick ner och skypade med Bea i mer än 2 timmar, hon hade lite saker som hon behövde prata och fråga om.
Nu har jag precis ätit middag, kyckling och grönsakspaj. Jag har också sagt nu att jag inte vill förlänga utan att ett år är lagom för mig. De sa att de gärna ville ha kvar mig och att jag jättegärna fick stanna men att de förstår att jag vill hem till nära och kära. Nu ska jag se klart en film och sedan ska jag se dagens Paradise Hotel avsnitt innan de är dags att sova.

7 month

Det är Fredag och jag har nu varit här i 7 månader. Det firar vi med en double chocolate chip frappe! 



  

Bilder från Oceanside

De finns väldigt många ekorrar i detta land och de är gråa men någon gång ibland om man har tur så ser man en svart ekorre.
 
Min gata
 
 
 
 
Mitt hus
 
Erics skola
 
Hebrew School
 
Vägar jag kör på dagligen
 
 
 
 
Jag ska lägga upp fler, jag måste bara ta korten först!

Onsdag och Torsdag

Jag var faktiskt duktig och gjorde ett inlägg i morse men sen så försvann de påvägen när de skulle publiceras. De stod nog att igår efter att jag hade lämnat killarna på skolan så åkte jag till gymmet, efter det duschade jag, tvättade och åt lunch. Efter att jag hade fått lite mat i magen så tog jag en nap, såg ett avsnitt av Gossip Girl och sedan hämtade jag killarna. När allas läxor var klara och medan Robbie var på terapi så lekte jag, Eric och Brandon med lego och tågen. Efter maten gick jag ner på mitt rum och tittade först på paradise hotel och efter det tittade jag på The Town och helt plötsligt så var klockan halv 12.
 
Idag när Robbie och Brandon var i skolan så lekte jag och Eric först med tågen och sedan tittade vi på tv. Dagens frukost blev havregrynsgröt med blåbär. Barnen har börjat äta mycket havregrynsgröt så jag har dragits med lite i det, fast jag har ju helst mjöl till min och jag skippar gärna 10dl socker. Efter att jag hade släppt av Eric så körde jag bara runt tillbaka sidan av skolan för han hade en Book Fair 20min efter att han hade börjat. Dawn gav mig pengar så att jag kunde hjälpa Eric att hitta någon bok, han valde en om brandbilar och en om racebilar med någon noshörning. Efter det åkte jag till gymmet, gick lite segt idag för hade ingen motivation till att träna allting kändes bara väldigt tråkigt. Här hemma igen så duschade jag, åt lunch, och tog en nap på en timme.
Eftermiddagen var desamma, hämtade Robbie och Brandon, sedan Eric, körde Robbie till Hebrew School, åkte hem och gjorde läxan med den andra, de gick på 10min idag. Efter det hamnade vi framför tv:n innan de var mat, dagens middag blev pizza.
Imorgon är det äntligen fredag, wiiiiiieee!!! Jag ska åka in på lördagen och träffa Anna och Elin, vi har inget speciellt planerat mer än att Anna är själv hemma på lördag så vi ska väl laga lite mat och se någon film.
 
Jag har faktiskt varit duktig och tagit 3 bilder på huset och min gata, tänkte ta några fler på området innan jag lägger upp dem men de är påväg. Jag vill ta kort på ungarnas skola men jag vill inte att någon ska tror att jag är någon creppy människa som står där och tar kort på ungarna. De är ganska mycket regler här när de gäller skolan. De har stor säkerhet, vem som helst kan inte komma in, skulle jag gå in på skolan för att hämta någon av dem för att de är sjuka så måste jag ringa på dörren, visa mitt leg i en kamera, sedan kan jag komma in, precis innan för dörren sitter en kvinna där måste jag säga vem jag ska hämta.
 
 
 

Air Max

Jag beställde hem ett par sånna här i går, ett par Air Max 90´s. Nu håller jag tummarna på att de passar och att de är snygga på.
 
 
 
 
 
 

Tisdag

Idag tog jag mig entligen iväg till gymmet, efter att ha varit sjuk, barnen haft vinterlov och jag har varit sjuk igen så kändes de väldigt skönt att träna igen. De blev en timmes träning, sen åkte jag hem och duschade, tog de lugnt, åt lite lunch, skypade med mamma, och sedan hämtade jag killarna. Här hemma tog läxläsningen lite längre tid för Eric hade massa saker att göra, men när de var klart så lekte jag och han med Play-doh. Jag byggde även lego med Brandon innan maten. Nu efter maten har jag inte gjort så mycket, tänkte se en film och sen sova.
 
I lördags på Time Square så hoppar de ut ett gäng små tjejer ur denna limon, de var en tjej som hade kalas. 
 
Ibland händer det att vissa butiker har en Dj inne hos sig som spelar musik hela dagen, detta är från HM på Time Square
 
 

Bilder från Ikea

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ikea

Planen var från början att jag skulle åkt till Bea men hon kom hit istället, så i Fredags kväll efter att hon hade slutat jobba körde hon hit. Vi hade mys kväll och tittade på gammla bilder. I lördags var de 10+ och regn så när vi kom in till city gick vi och såg en bio, The Legend Of Hercules, vi såg den i rpx och 3D, väldigt bra kvalite men de var nog den dyraste bion jag någonsin har gått på. Efter de ville jag titta på ett par skor men jag hittade inte någon i rätt storlek eller färg. Efter de tog vi oss ner till några butiker på Broadway, men då började de regna ännu mer och vi bestämde oss i stället för att gå och äta middag, vi hamnade tillslut på Vapiano. 
Igår åkte vi först till mitt LCC möte, de som man måste gå på varje månad. Jag sa hej, de skrev in mig, frågade de vanliga frågorna som, får du betalt varje vecka , jobbar du 45h eller mindre. Så snabbt som satan svarade jag på dem så att vi kunde åka därifrån och vidare till Ikea. 
Det finns ett Ikea här på Long Island och de ligger 30 min bort, samma ställe som LIU där jag tog min helg kurs och där jag snart ska ta min sista. De var ett 2 vånings Ikea, men de var inte speciellt stort, vi började med övervåningen för där uppe var restaurangen. Det blev köttbullar och en mandeltårta till efterrätt för min del. Väl klara med övervåningen så tog vi oss ner till första planen där alla heminredningssakerna var. Bea köpte lite presenter till sin värdfamilj, jag är chockad att hon inte köpte massa saker till sig själv. Vi spenderade ganska lång tid där nere innan vi begav oss till kassorna där vi hamnade i 30min eller något. På vägen ut köpte vi med oss lite chips och godis, och jag fick med mig 2 flaskor julmust. Efter Ikea åkte vi till biografen och såg Frozen, igen för min del men första gången för Bea. Efter bion satte vi oss i bilen hem och här hemma sen tog vi de bara lugnt, hängde lite där uppe med de andra innan vi gick ner och tittade på film innan vi somnade.
Idag har jag jobbat så medans jag jobbad först i 3h så sov Bea vidare, när jag sen var klar så hoppade jag in i duschen och sedan blev de film och slappis dag innan jag var tvungen att hämta upp killarna och Bea satte sig i bilen hem.
 
Lite bild problem förtillfället, men lägger upp de sen.
 
 

Förökning i familjen

Vi har fått förökning i familjen hemma,  en lite hundvalp vid namn Biffen. Han är en lite cavapoo (stavning) på 12 veckor. och så himla söt.
Så vad annars har hänt, inte så mycket faktiskt, de har varit riktigt kallt här nu i 2 dagar men jag tror att de skulle börja bli lite varmare nu igen. Asså detta vädre, de går upp och ner hela tiden, ena stunden snöar de, andra så är de varmt och allt smälter bort och sedan blir de svin kallt efter det.
I måndags efter jobbet träffade jag Elisabeth och en tjej från spanien som heter Beatrice, vi åkte och åt sushi och avslutade med kaffe på Mcdonalds. Sen nu tisdag-onsdag så har jag inte gjort något alls, bara slappat och titta på Gossip Girl. De är ganska kul att se på de för man känner igen sig hela tiden eftersom de utspelar sig här i New York. Snart är de helg igen, yey, med tanke på att jag låg sjuk hela förra så ska de bli kul att lämna huset. Jag ska åka till Bea i helgen, bara umgås, äta godis och ta de lugnt.
 
 
 
 

Bloggtips

De här med att blogga är ju inte de roligaste, och inte riktigt min grej men jag skypade med Sara, Sanna och Sissela idag och fick lite förslag. Har ni andra några förslag så släng in en kommentar.
Ett förslag var mattips så då tänkte jag slänga iväg lite amerikanska saker som jag gör, saken är den att jag aldrig lagar mat här. Eller jag gör ju ungarnas lunch så here we go. Är någon sugen på något sött så tar man fram två skivor brödet, skär bort kanterna, brer på nutella på ena sida, slår ihop mackan och vips så har man en nutellamacka. Eller är någon på humör för lite eggsallad så kokar man 2 ägg, mosar dem med majonäs, lägger det på mackan och sen så har du en eggsalladmacka.
Jag kan ge er ett tips på hur man steker salami och turkeybacon snabbare. 3 skivor salami på en tallrik med papper om sig, in i mikron i 40 sek och sedan har du fried salami (de har Robbie varje dag på mackan till lunch). Men om du istället vill ha lite bacon så lägger du 4 bitar på en tallrik med papper om sig, in i mikron i 2.00 min om den ska vara mjuk vill du ha den krispig så kör du på 2.30. Detta är något som är en stor succè bland killarna. Något annat som är typsikt amerikanskt så är de ju peanutbutter and jelly sandwich, du lägger jordnöttssmör på ena sida och sylt på andra. Japp som ni ser väldigt intressanta lunchtips
Nae men detta mattips kanske inte var de bästa men jag sa att jag skulle lägga upp lite bilder på omgivnignen och de ska jag se till att göra.
Den delen med att lägg upp fler bilder på mig själv kan jag redan nu säga att de kommer inte hända!
 
 

Händelserik helg, not

Vilken spännande helg det har varit, låg i sängen hela lördagen och i söndags när jag vaknade så kände jag mig bättre sen framåt eftermiddagen så började jag känna mig dålig igen. Dawn fyllde 40 igår så hennes syster med familj och hennes mamma kom över och åt middag. Jag satt där och försökte hålla mig vaken, lyckades med en timme och vid 19.30 var jag i säng. Som tur är så mår jag bättre idag, hostar fortfarande och snyter mig fortfarande men hoppas på att de försvinner snart! 
Imorgon ska de bli -10 ute och de pratas om ifall de ska stänga skolan för att de är för kallt. Hallåååå de är väl bara att klä på ungarna lager, jacka, mössa och vantar.
Så hur ser denna veckan ut, jo helt normalt, inget speciellt händer, sååå skönt med vardag igen!
 

Snöstorm

Igår gick killarna tillbaka till skolan igen, och själv tog man hand om 10kg tvätt. När jag hämtade dem kom de alla ut med ett stort leende, pågrund av snöstorm så är skolan stängd idag. De började snöa runt 6 igår kväll och de fortsatte att snöa hela natten. Igår efter jobbet mötte jag upp Elisabeth för lite sushi, hon har fått sin njure inflamerad och legat på sjukhus i en vecka och nu går hon på antibiotika och kände att hon behövde komma ut från huset en timme. De snöade på rätt mycket när jag körde, och hade man använt vinterdäck i detta land så hade de gått mycket lättare. Både Sal och Dawn har varit hemma från jobbet idag pågrund av snöstormen, nu pratar vi ju liksom inte 5 meter snö utan  knappt en halv meter. 
Själv har man gått och blivit sjuk igen, huvudvärk, hostar, fryser och svettas. Så jag somnade i 3h förut men jag känner mig fortfarande helt slut i kroppen.
 
Der har varit kallt idag
 

Nyårsafton

Igår jobbade jag fram till 4.00, vi var på läkarbesök med killarna för de hade en check up. Efter jobbet gjorde jag mig iordning och åkte inte till Manhattan där jag mötte upp Elin, Hanna och Hannas syster. vi tog oss till Vapiano där de blev pizza för allihopa. Efter det tog vi oss till en klubb som vi hade köpt biljetter till, vi stod i kö i 45min och när vi kom in var garderoben full, de spelade samma musik hela tiden samma beat på varje låt, de hade även bjudit in allt för mycket folk så man kunde inte röra sig. De hade på tv:n så att man kunde se live från Time Square. Efter 12.00 slaget bestämmde vi oss för att ta ett tidigare tåg hem så jag var hemma här igen vid 1.40 och i säng vid 2.00. Jag behövde inte heller gå upp vid något speciell tid idag så vid 12.00 vaknade jag. När jag kom upp så var Robbie och Brandon på bio med sin pappa, de blev The Hobbit igen, Eric satt framför datorn för han ville inte göra något. Själv la jag mig i soffan och tittade på Sagan om ringen, där hamnade jag sen i några timmar, började även att se på Sagan om de två tornen. Vi körde på en tidig middag idag, det blev kinamat.
Imorgon börjar killarna skolan igen vilket är väldigt skönt, ska bli så skönt att gå tillbaka till vardagen igen.