Happy New Year

Sista dagen på 2013 hur sjukt är inte de. 2013 har varit ett bra år, jag började året med att bestämma mig för att åka dom Au Pair, jag köpte bal och studentklänning, jag var på klassresa i Köpenhamn som jag och Bea annordnade, jag åkte en vecka till Turkiet, jag gick på balen, veckan efter tog jag studenten då fick jag stipendie för årets entreprenör. 5 dagar efter studenten så satte jag mig på planet till USA där jag nu har spenderat halva 2013, och här ska jag även ska spendera halva 2014.


Jag hoppas att ni kommer ha en bra kväll, med mat, champagne och raketer.  Gott nytt år på er! 

Riverhead, Regn, Trött Lisa

Igår i Riverhead så skulle jag bara köpa ett par skor men så råkade gå förbi en väldigt fin klänning också som fick följa med hem, sen kom jag på att den passade till nyår så jag köpte ett halsband till också.
Efter Riverhead så åkte vi hem till Bea igen tog de lugnt, bakade lussekatter, åt middag med Suellen och Kevin, spelade kort och käkade Ben & Jerrys. När vi väl skulle sova så kunde jag inte somna låg och vred och vände på mig, sista gången jag tittade på klockan var hon 1.00. När klockan sedan ringde vid 5.00 så var jag helt död, vi skulle med 6.25 bussen till Manhattan därav tidig morgon. Jag sov i alla fall i stort sätt hela bussturen in till city så lite mer sömn fick jag. Väl på Manhattan tog vi oss ner till Battery Park där vi mötte upp Beas syster och systers pojkvänn som är på besök. Medans de var inne på ground zero så satte jag mig på Starbucks, ända Starbucks som inte hade eget Wi-Fi så jag lånade grann restaurangens och försökte skypa med mamma men de gick inte för mitt internet bara dog hela tiden.
När de sedan var klara där så tog vi oss upp åt, åt på Wendey's, gick in på Victoria Secret och NHL butiken, eftersom de ösregnade så tog de andra en tidigare buss hem och jag tog då ett väldigt tidigt tåg hem. Var hemma vid lite inna 4, har aldrig hänt. Här hemma har jag legat och tittat på The O.C. sovit en timme och tittat lite mer på O.C. Killarna komm nog snart hem från deras pappa så går väl upp och hänger med dem lite innan jag hoppar ner i sängen väldigt tidigt, är fortfarande helt slut.
 

Hamptons

Hej Hopp!
I torsdags hoppade jag som sagt på tåget till Bea, tänk att vi bo så nära men ändå så tar de så lång tid att ta sig hit, denna tåg turen tog mig 2h 45min. Väl framme här så åkte jag och Bea hem till henne åt lite mat innan resten av familjen kom hem. Igår var jag med Bea på jobbet, på förmiddagen gjorde vi inget speciellt lekte med barnen gav dem lunch och sedan var de dags för deras nap. Efter nap time åkte vi till museumet, lekplatsen och bibliotekt. På kvällen satte vi också barnvakt åt dem då blev de pizza, film och popcorn för Suellen och Kevin var ute och käkade med hans föräldrar och bror som har bott här i några dagar.
Idag ska vi åka till Riverhead och ikväll ska vi träffa några av Beas kompisar.

Kort inlägg

Detta får bli ett litet inlägg för idag har verkligen inget speciellt hänt. De har bara varit en riktig slappis dag.
Jag skypade med familjen när de delade ut och öppnade julklappar, visade sig att jag tydligen hade köpt några också. Vill passa på att tacka för alla julkort som jag har fått (ja mormor ditt har också kommit fram nu) och julklapps pengarna.
Imorgon ska jag jobba på förmiddagen, sen ska killarna till sin pappa över helgen och jag ska till Bea.
 
 
 

Merry Christmas

God Jul på er!
Idag började jag klockan 8.15 gick upp och satte mig med killarna som satt och tittade på tv och spelade på sina plattor. När Dawn kom tillbaka på förmiddan så åkte Jag, Eric och Dawn till Trader Joe's för att handla lite saker till kvällen. När vi kom hem så åkte Eric och Dawn iväg på sin "date" som hon hade lovat honom, Eric valde Mcdonalds. Här hemma så skypade jag först med släkten och sa god jul till dem och efter de så körde jag och Robbie keep it up in the air, fast utan händer. Efter ett tag blev tv:n mer intressant så vi slutade och hamnade framör den igen. Jag hjälpte även till att göra brunsås innnan jag gick ner på mitt rum ett litet tag.
 
Nu ikväll har vi firat svensk jul, barnens mormor kom över och vi har ätit massa mat. Nachos med spenat dipp, jag gjorde getos och honung på bröd i ungnen vilket nästan alla tyckte om, salta kex med tapenade, 2 sorters lasagne, svenska köttbullar med brunsås, frukt och kakor. Nu åt vi ju inte allt detta på en gång utan de var ju då uppdelat i förrätt, varmrätt efterrätt. De hade även lagt några julklappar under min lilla gran som jag öppnade, ett presentkort på Starbucks, ett jättefint armband, och yoga/sweatpants och en tröja till bara för att hon vet att jag gillar att gå runt i sköna kläder på dagarna. De kan vara de bästa med detta jobb att man inte behöver bry sig hur man klär sig, jag går i mjukis och tights varje dag, ser ju hemsk ut, utan smink också men de är ju inte precis som så att ungarna bry sig.
 
Sunny, Brandon och Robbie
 
Fruktskålen som Sal gjorde
 
 
Mina julklappar
 

Ingen Rubrik

I lördags åkte vi till ett köpcentrum där vi spenderad några timmar, och där blev lunch på Cheesecake Factory. Efter det åkte vi till ett område där de är skit storhus eller de är väl mer som slott, hade gärna bott i ett av dem. Sedan tog vi oss till matutken för att handla lite mat till kvällen, vi gjorde sweet potato, paprika, lök och morötter i ugn, skit gott! Till det blev det kyckling. Efter maten tittade vi på We'r The Millers och några avsnitt av Vänner.
Igår åkte jag Anna och Hanna in till city, vi gjorde inget speciellt, gick runt lite sedan köpte vi med oss lunch från Panera Brea och gick och satte oss i Bryant Park. Anledning till att vi kunde sitta ute igår var för att de var 20 grader, japp ni läser rätt. Förra vecakn var de minus grader och snöstorm och igår var de 20 grader. Igår kväll hade jag LCC möte, vi har 2st som hjälper oss så och eftersom de är tillsammans så var vi hemma hos dem. Alla hade tagit med sig varsin julklapp för 10 dollar och så hade vi julklapps utdelning. Jag fick ett presentkort på Starbucks och min present som jag hade köpt var ett presentkort på Starbucks. Vi satte/stod sedan bara och pratade. När jag kom hem så satt familjen och tittade på The Hobbit så jag satte mig ner med dem och tittade klart på den innan jag gick ner till mig.
 
Idag är de första dagen på jullovsveckan, regnet har öst net ute, dock har de varit ganska varmt runt 15grader. Killarna har suttit och tittat på videos eller spelat spel på deras plattor hela dagen. Jag satt först med dem men sedan så tröttnade jag och gick och städade deras rum och plockade även upp allt legon på nedrevnåning. Om en stund ska vi åka och hämta den stoa bilen på verkstaden och sedan ska vi åka och handla lite mat till "julafton".
 
 

Will Ferrel förklarar svenska jul traditioner

 

TGIF

Äntligen Fredag, så himla skönt att denna veckan har gått fort. Barnen har som sagt variit på brahumör i veckan och de har knappt haft några läxor så allting har rullat på bra. Jag har inte tränat på hela veckan för förkylningen sitter fortfarande i men nu är den nästan bort. Jag har hunnit med några filmer i veckan också, Hur Många Kramar Finns Det I Världen- den var inte bra, Snabba Cash 3-den var bra, Smurfarna 2- inte så bra, The Getaway-inte bra och Känn ingen sorg- den var väl helt ok. 
Idag fick jag ett julpaket från mamma, 3 påsar med laktris, en liten tomte, ansiktsmask och ett julkort.
Efter jobbet så ska jag ta tågen till Penn där jag ska möta upp Anna för vi ska sedan ta oss till Elin i New Jersey där vi ska spendera helgen.
 
 

Julfest

Idag har jag varit på julfest, ja asså de hade ju varit kul om de var en julfest med folk i min åder men idag var de julfest på Erics skola. Jag och 5 andra föräldrar kom och hälsade på i klassrummet, jag hade med mig en fruktskål, någon hade med sig cupcakes och kakor. Läraren började med att lästaen bok för barnen medans vi vuxna fixade i ordning borden för pysslet. De gjorde en mus med en polkagris som svans, lite juligt så. Sen så fikade dom och jag gick runt till alla och delade ut frukt, väldigt populär fruktskål måste jag säga. Tidigare i veckan hade alla barnen slagit in en bok var och skickat med till skolan och idag fick alla gå fram till en stor påse och välja ett paket var. När det var klart så var de dags för lunch för barnen så alla vuxna åkte hem, hela "festen" höll på i en HEL timme.
 
 
 
 
 
 

3 bra och snabba dagar

Dessa 3 dagar som har gått än så länge av veckan har gått väldigt snabbt och barnen har verkligen varit super bra, inget större tjafs eller bråk vilket känns bra. I måndags hände absoult inget speciellt alls, bara en helt vanlig måndag stod på schemat. Igår hämtade jag Robbie efter en timme i skolan då han hade lite feber, vi åkte då och lämnade av Eric i skolan och sen åkte vi hem så att han fick vila hel dagen. Själv så tvättade jag mina kläder och lakan och tog de lugnt. På kvällen igår så kom Eric ner till mig och ville mysa, han hade med sig sin Thomas and Friends filt som vi kurade ihop oss i sen så öppnade jag upp min webb kamera och som ni vet så finns då ju massa olika effekter där, och herregud vad Eric skrattade. Blev även några bilder idag.
Idag sov jag i 2 timmar på dagen, vill verkligen bli av med denna förkyning nu. Efter min lilla nap skypade jag med Mamma och sedan var de dags att plocka upp barnen. Läxläsningen gick super snabbt idag så innan maten satt vi och tittade på tv och jag och Robbie spelade 2 omgångar av Stratego innan maten. Efter maten gick jag ner och tittade på Paradis Hotel, skypade med Bea och så har jag börjat titta på Hur Många Kramar Finns Det I Världen.
 
 
 
 
 

Helgen

I lördags började jag och Anna med att åka ner till Marc Jacobs butiken för hon skulle köpa en mössa. Sen mötte vi upp Hanna och tog oss igenom lite butiker, för alla behövde handla lite saker. Efter att vi hade jobbat oss upp 34st och sen upp 5ave en bit så blev det mat på Panera Bread. Vi tog oss igenom några fler butiker innan vi åkte upp till Central Park där vi tog oss till en kyrkan för att se ett Lucia tåg som svenska kyrkan hade annordnat, där mötte vi även upp Elin. De var ett väldigt fint Lucia tåg, dock väldigt dyrt. Efter det tog vi oss hem till Anna där alla sov över. Vi har även hela lördagen tagit oss igenom en snöstorm, fy fan. De snöade en hel del, blåste, plus att jag var förkyld på det.
 
I söndags blev de först SoHo innan vi gick ner till Marc Jacobs butiken i Greenwich Village igen. Vi fick i oss lunch och sen så tog vi oss upp till Rockefeller Center för lite skridskoåkning. Vi köade i 1 1/2 timme och fick betala 40 dollar, men de var de värt. Jag kände mig som Bambi i början, höll mig lite i sidan innan jag och Elin bestämde oss för att åka tillsammans, vilket gick väldigt bra. Efter ett tag gick de faktiskt mycket bra tycker jag ocg vi kunde släppa taget om varandra. Med granen ovanför oss och julmusik i högtalarna så kunde stämmningen inte ha varit bättre. Det var även 2 som friade på isen, en precis innan vi skulle gå på när isen var tom, sedan en mitt under åkningen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sjuk

Jah då har man åkt på en förkylning då, väldigt kul nu inför helgen. Veckan har annars varit bra, rullat på som vanligt och gått snabbt. De kom snö i tisdags, men de är nästan borta nu men imorgon ska de tydligen komma igen. 
Nu ikväll har jag och Anna varit och käkat på Nana här i Brooklyn och efter de gick vi och satte oss på Starbucks. Nu är vi hemma hos Anna och ska snart krypa ner i sängen,





Snyft

Just nu sitter jag här och fäller lite tårar, lyckliga tårar. Jag har helt klart hamnat i en utav de bästa host familjerna här i USA. Förut så hade Robbie och Dawn varit och köpt en liten julgran till mig, så himla snällt och omtänksamt. Jag, Robbie och Brandon klädde min lilla gran och tände upp den. Robbie sa massa fina saker och tyckte att jag skulle få lite jul känsla. Sen frågade han hur länge jag skulle stanna här, 2år eller hur länge, när jag då sa att mitt år är slut i Juli så sa han att han tyckte att jag skulle förlänga och stanna med dem.
Robbie hade även skrivit en lite hälsning och lagt under granen som jag inte såg så han kom och la den under min dörr. Ska ta ett kort på min lilla gran imrogn.
 
Det var brevet som fick mig att börja snyfta.
 
 
 

Nytt Försök

Jah då gör vi ett nytt försök med inlägget då. 
 
I fredgs efter jobbet var jag och såg Frozen på bio med Anna och Anna ( båda heter också Nilsson i efternamn). Vilken bra Disney film, gillade den verkligen, den måste ni gå och se.
I lördags började jag dagen med sovmorgon, vakande klockan 11, har inte sovit så länge sen jag kom hit. Anna och jag tog oss sedan till Greenwich Village där de blev ett besök på sockerbiten, en lite promenad på The High Line och vi var även inne i Marc Jacobs butiken där Anna köpte julklapp. Efter det så tog vi oss upp till Bryant Park där vi mötte upp Hanna, vi stod och tittade på alla som åkte skriskor ett tag innan vi förflyttade oss upp längst 5 ave och upp till Rockefeller Center. Efter det tog vi oss ner till Union Square där vi handlade bakingridienser, Elin mötte även upp oss där och vi slutade dagen med käk på Vapiano.
 
I söndags så julbakade vi på förmiddagen, det nlev lussekatter, kola och knäck. Knäcken blev riktigt bra dock hade vi inga formar sp vi gjorde dem till bollar, de andra sakerna blev väl inte bäst, men men. Efter allt bakande så tog vi oss igen ner till Grennwich Village där de handlades lite julklappar av de andra, vi vandra de sedan en bit uppåt och slutade dagen med mat på Bareburger.
 
Rockefeller Center
 
 
 
 
Bryant Park
 
 
5 Ave
 
 
 
 
 
Julbakning
 
 
 
 
 

Kul

Yey kul, la precis ner en timme på ett inlägg som när jag klickade på publicera valde att ta bort allt innehåll och behålla rubriken. 

Julstämmning


Rockefeller Center

Igår kväll åkte jag in till Manhattan till Rockefeller Center för att se när de skulle tända granen. Anna var redan där inne och jag skulle möta upp henne men de var så himla mycket folk så jag kom inte fram till henne. Även om jag inte såg artisterna så hörde jag dem och stämmningen runt om mig var på topp. Jag hade inte så mycket plats att röra mig på men jag stod där och sjöng med till alla jullåtar och dansade lite som alla andra. Efter 2 timmars uppträdanden och en himla massa reklmer så avslutar Mariah Carey de hela med All I Want For Christmas och efter de så tänds granen entligen upp. Nu är de verkligen julstämmning i New York.
 
Nu ikväll har jag och killarna kört Jackpot och Twister. Jag har en video på när vi spelar twister men de ända sättet jag vet att få upp den här på bloggen är att lägga ut den på youtube. Vi hade i alla fall riktigt kul och man får ju till en och annan fin pose när man spelar twister. 
 
 

Bilder från helgen

 
 
 
Freedom tower, nedan för är ground zero där tornen stod innan
 
 
 
Utanför Barclay Center i Brooklyn
 
 
 
Brooklyn Bridge Park
 
 
Brooklyn Bridge
 
Manhattan Bridge
 

Måndag-Tisdag

I måndags släppte jag av Bea på tågstationen på morgonen. Sen hände det inget speciellt alls, jag åkte hem och tvättade och vilade innan jag hämmtade killarna. När vi kom hem så var de sammma gammal visa som vanligt, sen mat och sedan slutade jag. Igår var jag fortfarande lite hängig, jag skypade med Sara och Sissela, tittade på paradise hotel och sedan så sov jag i 2 timmar.
Igår kväll precis innan jag skulle sluta så lyckades Eric tappa en vikt på sin fot, jag rusade upp med han och satte foten under kallt vatten, samtidigt som han skrek i mitt öra så försökte vi få han att vika på tårna. Först så ville han inte för de gjorde så ont, jag var helt säker på att något var brutet eller att de var en spicka för de var en tung vikt. Men tillslut så vikade han lite och han kunde även halft gå på foten även fast de gjorde ont. Allt är i alla fall bra med han nu, foten har tittats på av en dokotor.
Igår efter jobbet mötte jag upp Elisabeth, vi åkte först till the sand mall, och sedan tog vi osss till Rockville Center där vi hamnade på Panera Bread, de blev en mango smoothie för min del där.
 
Två riktigt händelse rika dagar, eller inte. Nu ska jag sova så god natt på er, och god morgon till dig mamma som kommer gå upp om en halvtimme.

Dålig uppdatering

Hej, allt bra med er? Förlåt för lite dålig uppdatering men jag har inte varit på blogg humör. 
I Fredags jobbade jag på förmiddagen, Robbie skulle till doktorn och rönka sin hand för att se om han behöver tillväxthormoner eller inte eftersom han är ganska kortväxt för sin ålder. Sen hjälpte jag Dawn att städa killarnas rum och plocka undan alla leksaker här nere i lekrummet. På eftermiddan tog jag mig in till city där jag mötte upp Anna och Elin, de var ju Black Friday vilket betyder att i stort sätt alla butiker har rea, vissa mer och vissa mindre. Men bara för att de var så mycket folk så orkade man inte gå i alla affärer, så vi gick och tog en fika. Efter de gick vi till Max Brenner och bokade ett bord och eftersom vänte tiden var 2 1/2 timme så gick vi runt lite på julmarknaden på Union Sqaure och gick runt i lite olika butiker runt omkring. Vi gick sedan tillbka till Max Brenner där vi mötte upp Hanna och hennes kompis från Svergie,åt mat och dessert och sedan åkte jag och Elin med Anna hem där vi sedan sov över. Jag fick med mig några klädersplagg hem i alla fall.
 
På lördagen mötte jag upp Bea, vi tog oss ner till China Town där jag visade runt henne lite (inte så mycket att se), vi gick även igenom little Italy innan vi gick lite mer uppåt i Soho, där vi mötte upp Beas kompis och även lunchade. Efter lite mat i magen  så tog vi oss ner till Ground Zero, saken är den att de håller på att bygga om där så vi fick gå världens omväg vilket tog ett tag. När vi sedan kom fram var kön för lång så vi struntade i det och tog oss ner till Battery Park i stället så att de kunde få se frihetsgudinnan. På söndagen var de Brooklyn som gällde, rund vandring, Brooklyn Bridge Park, vi gick över Brooklyn Bridge sedan tog vi oss uppåt på Manhattan där vi avslutade med käk på Fridays. Denna dag tappade jag även (nästan) rösten så på Måndagen hade jag lite svårt att vara bestämd mot barnen då jag inte kunde höja rösten alls. Jag har även hostat sen i söndags och de håller fortfarande i sig lite, men imorgon hoppas jag på att kunna gå till gymmet igen.